Werf& Awards

Nick Lamberts

20/2/20

Algemeen

Spannend nieuws! Het is ons, samen met onze wervingspartner Jobsrepublic, gelukt om door te dringen tot de eindronde voor de Werf& Awards. Na twee juryronden door de 16-koppige vakjury zijn er in de categorie ‘Recruitment’ nog vijf kanshebbers die strijden om de prijzen. Wij zijn daar dus één van!
Help jij ons mee de publieksprijs binnen te slepen? Stemmen kan hier!

We hebben de nominatie verdiend met een – letterlijk – grensoverschrijdende recruitmentcase. Door toenemende druk op de arbeidsmarkt moesten we out of the box denken door manieren te verzinnen om nieuwe groepen potentiële collega’s te bereiken en aan ons te binden. We hebben er toen voor gekozen een nieuwe vestiging te starten in Valencia. Er zijn genoeg Nederlandse medewerkers die graag in Valencia willen werken en wij rekenden er op dat de bruisende stad zou zorgen dat wij deze medewerkers voor langere tijd aan ons bedrijf zouden kunnen binden.


Om de aansluiting te vinden bij onze nieuwe doelgroepen en bijzondere locatie, besloten we ook de werving anders aan te pakken dan normaal. De ideale kandidaat werd centraal gesteld en vanuit dat perspectief werd onderzocht hoe we de werving het beste konden aanpakken.

Unieke targeting

Samen met Jobsrepublic werd de propositie verder uitgewerkt en vertaald naar een campagne. Met behulp van de Hyper Targeting methode van Jobsrepublic werd de campagne afgevuurd op de verschillende doelgroepen. Met uitgekiende verleidingstechnieken werden precies die kandidaten over de streep getrokken die in het ideale profiel pasten. We lieten daarbij niet alleen zien waar wij als Cendris voor staan, maar legden ook extra nadruk op de inspirerende werkplek die Valencia biedt en het avontuur dat gepaard gaat met werken in het buitenland.  Vanaf het eerste uur dat de campagne aanstond kwamen al droomprofielen binnengerold.  

Het resultaat was overweldigend. 30.331 bezoekers uit de doelgroep bezochten de campagnepagina van wie er 1.116 solliciteerden op de callcenter functie in Valencia. Deze pool van kandidaten voorzag ruimschoots in de behoefte. Binnen de gestelde deadline reisden 103 ambitieuze levensgenieters af naar Valencia om te gaan wonen, werken en leven onder de Spaanse zon.

Alles voor elkaar

We zochten en vonden dus gedreven collega’s die blij worden van de kans om een vreemde stad te ontdekken en samen met Cendris een nieuwe stap te zetten. Natuurlijk ontzorgden wij ook hier en hielpen we onze ontdekkingsreizigers om lekker op gang te komen. Zo regelden we de vluchten en accommodatie zodat de medewerkers zich konden focussen op hun werk en het verkennen van een nieuwe stad! Verder gaven we bijvoorbeeld de optie tot cursussen Spaans en andere voorzieningen om mensen zich thuis te laten voelen op deze nieuwe plek.

De Werf& Awards

Met deze case zijn we dus genomineerd voor een Werf&en Award! Het starten van een operatie in Valencia was voor ons een geweldig avontuur en deze nominatie maakt het geheel voor ons nog bijzonderder. De gehele case kun je hier bekijken, op de website van onze partner Jobsrepublic.

Stemmen voor de publieksprijs doe je hier. Kunnen we op je stem rekenen?