In de startblokken voor UNICEF

Elke dag sterven er 18.000 kinderen door oorzaken die vaak makkelijk te voorkomen zijn. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaan we voor nul!

Op woensdag 16 juli slaan de TROS, Ivo Niehe, Unicef en Customer Contact van Cendris opnieuw de handen in elkaar om leden te werven voor Unicef. Op locatie Leeuwarden en Breda verzorgt Customer Contact de telefonische opvang van deze speciale avond.

Kinderen hebben schoon drinkwater en toegang tot sanitaire voorzieningen (WASH) nodig. Water is de essentie van het leven, het is een basisrecht.

In veel gebieden op aarde is er te weinig water of is het water vies. Ook bestaat er een groot gebrek aan goede sanitaire voorzieningen en leven veel kinderen in onhygiënische omstandigheden. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van deze kinderen. Het leidt tot infecties en diarree en dit kan ondervoeding versterken of zelfs veroorzaken. 

Wat doet UNICEF?

UNICEF zorgt voor watervoorzieningen en wc’s en geeft voorlichting over het belang van hygiëne. Deze maatregelen dragen in belangrijke mate bij aan een daling van de kindersterfte.

Vrijwilligers welkom

Voor deze bijzondere avond zijn we nog op zoek naar vrijwilligers, die UNICEF gaan helpen om zo veel mogelijk donateurs te werven. Lijkt het je leuk, bijzonder en geeft het je een goed gevoel je vrijwillig in te zetten voor deze kinderen? Geef je dan op via danielle.wielinga-bos@cendris.com. De locatie is net als vorig jaar Leeuwarden en Breda. Voorafgaand aan de uitzending ontvang je een introductie en korte uitleg om de kneepjes van het vak in korte tijd onder de knie te krijgen. Samen gaan we voor NUL!

Voeg een reactie toe

Meer weten?