Segmentatie: haal het maximale uit uw marketingbudget

Waarom Segmentatie?

  • Scherpste mogelijkheden voor segmentatie van Nederland
  • Effectieve marketing dankzij heldere doelgroepen en klantprofielen
  • Actueel inzicht in uw klantbeeld en marktpotentie

Dichter op uw doelgroepen

Niemand gooit zijn klanten op één grote hoop. Zo veel mensen, zo veel wensen. Bovendien: weet u welke klanten rendabel zijn? Welke hebben er potentie? Om het maximale uit uw marketingbudget te halen, is het zaak om uw aandacht zo goed mogelijk over uw klanten te verdelen en zo gericht mogelijk met hen te communiceren. Segmentatie is een belangrijke eerste stap als u dichter op uw doelgroepen wilt zitten.

Demografisch, geografisch, lifestyle, op branche, omzet, medewerkers

Cendris biedt de scherpste segmentatiemogelijkheden van Nederland. Of u nu op zoek bent naar demografisch segmentatie, geografische segmentatie of segmenteren op doelgroep, klant of gedrag, u gaat aan de slag met de meest uitgebreide en actuele data in Nederland beschikbaar. Als u consumenten als klant hebt, kunnen we u helpen met een combinatie van bestanden met honderden kenmerken waarop u kunt segmenteren. Als u zakelijke klanten hebt, vergelijken we uw bestand met het Nationaal Zakelijk Bestand (NZB). Zo krijgt u meteen een helder beeld van uw eigen klanten, waaronder uw ideale klanten. Tegelijk ziet u waar er in Nederland bedrijven zitten die vergelijkbaar zijn met uw ideale klanten. Maar u kunt ook segmentatie toepassen op branche, omzet of aantallen medewerkers.

BusinessProfiler

Maatwerk of zelf aan de slag

Onze marketing intelligence-consultants en data-analisten kunnen een segmentatie op maat voor u uitvoeren. Maar Cendris beschikt ook over systemen waarmee u meteen zelf aan de slag kunt. Gebruiksgemak staat daarbij voorop. Met onze analysetools kunt u uw segmentatie heel eenvoudig visualiseren. Ze zijn online beschikbaar, zodat er geen ingewikkelde installatie voor nodig is.

Gerichte informatie over uw marktpotentie

Door te segmenteren met Cendris beschikt u over krachtige analyses op basis van de best beschikbare data. Maar u maakt ook kennis met de ‘lookalikes’ van uw beste klanten. Zo kunt u met uw marketingacties veel gerichter nieuwe vestigingsgebieden opzoeken of nieuwe marktsectoren bewerken, en daarmee uw conversie verhogen. Ook krijgt u nog meer inzicht in uw eigen klanten waardoor cross- en upsell kansen direct zichtbaar worden.

Elk jaar opnieuw samengesteld met de nieuwste bronnen

Cendris baseert zich voor zijn segmentatie op de grootste databases van Nederland, met daarin 7,3 miljoen records en 1000 kenmerken  en 2,3 miljoen bedrijven. Elk jaar bouwen we onze segmentatieproducten helemaal opnieuw op, op basis van de laatst beschikbare actuele bronnen. Niet voor niets hebben we jarenlange relaties opgebouwd met klanten die graag hun succesverhalen vertellen.

Andere producten in Communicatie Inzicht: meer waarde met marketing intelligence

Weten of uw product of dienst aanslaat? De ProductMonitor is een middel waarmee u het succes van uw propositie helder in kaart brengt.
Met pre-tests en effectenonderzoek meten of uw directe communicatie aanslaat? Met de CommunicatieMonitor krijgt u heldere communicatieanalyses.
Welke kanalen kunt u het beste inzetten om uw klanten goed te bereiken? Met de KanaalMonitor meet u de effectiviteit van al uw contactmomenten en optimaliseert u uw channel management.
Wilt u weten wat er in bepaalde markten gebeurt? Wat de behoeften zijn in specifieke branches? En hoe communicatiekanalen in die sectoren worden gebruikt?
Weet u wie uw klanten zijn? Waar komen ze vandaan? Wat houdt hen bezig? En wat maakt sommige klanten anders dan andere klanten? Als u dat weet, kunt u veel gerichter op wensen inspelen.
Bent u op zoek naar nieuwe klanten? Ontdekt waar de ‘witte vlekken’ in uw markt zitten, vindt de media waar uw doelgroep zich oriënteert en hoe u deze potentiële klanten het beste kunt benaderen.
Een klant die voelt u dat hem begrijpt, doet graag opnieuw zaken met u. Maar dan is het wel belangrijk dat u weet wat die klant beweegt. Met een klantanalyse van Cendris krijgt u uw klanten van top tot teen in beeld.
Wilt u zakendoen met de gemiddelde Nederlander of toch liever met een klant met gezicht? Dankzij DoelgroepAnalyse kunt u gericht en relevant communiceren.

Meer weten?