BusinessProfiler

Weten waar uw klanten zich bevinden? Inzicht in omzet per segment of klant? Direct prospects zien die op uw klanten lijken? BusinessProfiler van Cendris geeft meteen resultaat.

 

Waarom zijn uw beste klanten uw beste klanten?

Het gaat voor u ook vast op: 20 procent van uw klanten is verantwoordelijk voor 80 procent van uw omzet. Aan het andere uiteinde is 30 procent van uw klantenbestand structureel verliesgevend. Dus als u 70 procent van uw marketing- en salesbudget inzet voor het werven van nieuwe klanten, geeft u waarschijnlijk onnodig geld uit. Het uitbouwen (of juist afbreken) van relaties met bestaande klanten is vaak lucratiever. Bovendien kunt u veel gerichter nieuwe klanten werven als u weet welke bedrijven het meeste weghebben van uw ideale klant. Met de marketinganalyse-tools van BusinessProfiler krijgt u direct inzicht in uw klantbeeld en marktpotentie, met effectievere B2B-marktbewerking als resultaat.

  • Complete marketinganalyse in één online omgeving
  • Effectieve marketing en sales tegen lagere kosten
  • Meer leads, meer afspraken, meer omzet

 

Complete marketinganalyse in één online omgeving

BusinessProfiler stelt alle relevante marketingdata beschikbaar in één omgeving en integreert die met uw eigen klantgegevens. Zo krijgt u inzicht in het gedrag van uw doelgroepen. Daarnaast leert u uw markt kennen op basis van kenmerken die voor úw organisatie wezenlijk zijn.

 

Effectieve marketing en sales tegen lagere kosten

Met de inzichten van BusinessProflier beschikt u over allerlei extra parameters waarmee u kunt sturen op het succes – en de kosten – van uw marktbewerking en verkoop. Sales krijgt inzicht in prospects met grote mate van succes. Marketing heeft altijd online toegang tot een actueel klantenbestand en kan de juiste selecties maken. Management kan beter sturen op de effectiviteit van marketing en sales.

 

Meer leads, meer afspraken, meer omzet

Dankzij de marketinganalyse in BusinessProfiler weet u welke relaties kansen bieden voor cross-selling en upselling. Maar ook voor welke klanten retentieactiviteiten interessant zijn.in uw klantenwerving kunt u zich richten op ‘klonen’ met hetzelfde DNA als van uw beste klanten. U ontdekt bovendien hoe u deze bedrijven kunt bereiken, via welk kanalen en op welk moment. Dat betekent meer leads, meer afspraken en uiteindelijk meer omzet.

 

De grootste bedrijvendatabase van Nederland

BusinessProfiler zet u uw klantenbestand af tegen de gegevens in ons Nationaal Zakelijk Bestand, de grootste bedrijvendatabase van Nederland, waarin we alle essentiële marketingdata van meer dan 2,5 miljoen bedrijven hebben verzameld.

 

Ga de diepte in en leg relevante verbanden

Vervolgens kunt u tal van relevante verbanden leggen. U kunt de diepte in met allerlei analyses en selecties van klanten en doelgroepen. Denk aan het plotten van klant- en marktdata in een geografisch kader. Aan inzicht in uw klanten op sectorniveau, brancheactiviteit of werknemersklasse. Of aan het benchmarken van uw klantopbouw aan het 20/80-piramidemodel. Ook het selecteren van prospectadressen was nog nooit zo makkelijk.

 

Eenvoudig navigeren in de cloud

BusinessProfiler is een cloud-oplossing die toegankelijk is via een persoonlijke login. Implementatie gaat razendsnel, de tussenkomst van uw ICT-afdeling is niet noodzakelijk. Daardoor kan BusinessProfiler zowel tussentijds als blijvend voor u werken. Navigeren gaat simpel dankzij de associatieve database. Uitbreiding met eigen velden is net zo eenvoudig.

 

Overzichtelijke en handige rapportages

BusinessProfiler biedt overzichtelijke en handige rapportages. Denk aan productafname per klant, kredietwaardigheid, churn, klantwaarde en respons op campagnes. Zo beschikt u over de onderbouwing om uw klantprogramma’s en klantcontactstrategie tot een succes te maken.

Meer weten?